4ο Λύκειο Αλίμου


Το 4ο ΓEΛ Αλίμου-Μακρυγιάννειο είναι Δημόσιο Λύκειο που βρίσκεται στον Άλιμο, προάστιο της Νότιας Αθήνας, κοντά στη θάλασσα, στον κόλπο του Σαρωνικού. Στο σχολείου φοιτούν περίπου 370 μαθητές (ηλικίας 15-18 χρονων) και διδάσκουν 40 εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα πρόκειται για ένα μεγάλο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Άλιμος είναι μια έντονα κατοικημένη αστική περιοχή που αριθμεί περίπου 100.000 κατοίκους και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα προάστια της Αθήνας. Προσφέρει αυστηρά προ-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τα αντίστοιχα μαθήματα καλύπτουν νομικές σπουδές, κλασικές σπουδές, ιατρική, οικονομία, πληροφορική, πολυτεχνική, μηχανική, μαθηματικά, κοινωνικές και πολιτικές σπουδές καθώς και ξένες γλώσσες. Το σχολείο έχει τρεις τάξεις.
Στην πρώτη τάξη προσφέρονται μαθήματα γενικής εκπαίδευσης με επίκεντρο την Αρχαία και τη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Επιστήμες. Ως μαθήματα επιλογής στην τάξη διδάσκονται Πληροφορική, Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Θεατρικές Σπουδές και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Ως ξένη γλώσσα οι μαθητές μας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών.
Στη δεύτερη τάξη εκτός από τα μαθήματα γενικής γνώσης που αναφέρονται παραπάνω, οι φοιτητές επιλέγουν τα μαθήματα προσανατολισμού που οδηγούν στο αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν δύο ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Θετικές Επιστήμες.
Στην τρίτη τάξη το πρόγραμμα σπουδών συνεχίζει το μοντέλο της δεύτερης τάξης .Οι κατευθυντήριες γραμμές παραμένουν οι ίδιες με ένα πολύ πιο εντατικό πρόγραμμα. Οι φοιτητές επιλέγουν μαθήματα προσανατολισμού αλλά και επιπλέον μαθήματα που οδηγούν σε πέντε διαφορετικά πεδία: κλασικές σπουδές νομικές και κοινωνικές επιστήμες, επιστήμες και τεχνολογία, επιστήμες της υγείας, εκπαίδευση, πληροφορική και οικονομία. Οι φοιτητές μετά από επιτυχία στις εξετάσεις του σχολείου και έχοντας αποκτήσει το δίπλωμά τους (Τίτλος Πιστοποιητικού Λυκείου, Baccalaureat), πρέπει να περάσουν από τις εθνικές εξετάσεις στα μαθήματα προσανατολισμού που αναφέρονται παραπάνω για να γίνουν δεκτοί στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους.
Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν συμμετάσχει σε ένα μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την αρχή, όπως το Socrates, το Lingua και το Euroscola, και πρόσφατα έχουμε επίσης συμμετάσχει με επιτυχία στο πρόγραμμα Comenius και σε διάφορες δραστηριότητες ηλεκτρονικής αδελφοποίησης. Συμμετείχαμε επίσης στο Διεθνές Συνέδριο Φοιτητών στη Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο. Το 4ο Γενικό Λύκειο του Αλίμου είναι ένα σχολείο, ανοιχτό στον πολιτισμό ολόκληρου του κόσμου.

WebSite: http://4lykeioalimou.gr