Λύκειο Girolamo Bagatta


Το Λύκειο «Girolamo Bagatta» είναι ένα Δημόσιο Λύκειο που προετοιμάζει τους φοιτητές για περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές. Το σχολείο μας έχει μακρά παράδοση, και τώρα προσφέρει μαθήματα Κλασικών Σπουδών, Επιστημονικών Μελετών, Κοινωνικών Σπουδών και Ξένων Γλωσσών σε περίπου 1.000 μαθητές ηλικίας 14-19 ετών. Προσφέρουμε πρωινά μαθήματα και απογευματινές ομάδες και εργαστήρια στη Μουσική, Δράμα, Αθλητισμός, Ξένες Γλώσσες , Λογικά Παιχνίδια. Επίσης εργαζόμαστε για ένα Ιταλικό Διαπολιτισμικό Έργο για περίπου τέσσερα χρόνια. Εκτιμούμε την επικοινωνία και τις ξένες γλώσσες και οι μαθητές μας διδάσκονται αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά, με τα ρωσικά και τα κινέζικα ως προαιρετικά μαθήματα. Ειδικά, μέσω των Κοινωνικών Σπουδών οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν καλύτερες και πιο ακριβείς γνώσεις σε θέματα όπως η επιστήμη συμπεριφοράς, η υγειονομική περίθαλψη, η μετανάστευση, η εξωτερική πολιτική, η ατομική ανάπτυξη και ταυτότητα, η παγκόσμια σύνδεση, τα ιδεώδη των πολιτών, οι πρακτικές και οι νόμοι.

Οι σπουδαστές μας, οι οποίοι περιλαμβάνουν έναν αριθμό μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, έχουν διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, αλλά μοιράζονται μια κοινή περιέργεια και κίνητρα στη μάθηση. Με την πάροδο του χρόνου, το Λύκειο Bagatta προώθησε την επαγγελματική κατάρτιση, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τις εκδρομές σπουδών, τα προγράμματα σπουδών γλωσσών, τον ανταγωνισμό και τους διαγωνισμούς σε συνεργασία με τις οικογένειες των φοιτητών και τους τοπικούς θεσμούς. Μέσω της εταιρικής σχέσης Erasmus + προσβλέπουμε στη δημιουργία νέων ευκαιριών οι μαθητές μας να συναντήσουν συναδέλφους και να μάθουν νέες ικανότητες για να ξεπεράσουν τα κοινωνικά μειονεκτήματα και τις πολιτισμικές διαφορές.

Η περιοχή μας, στη νότια όχθη της λίμνης Garda, στη μέση της Βενετίας και του Μιλάνου, είναι πολύ πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό. Οι σπουδαστές μας, όμως, συνηθίζουν να ζουν σε μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα χάρη σε χιλιάδες ετήσιους ξένους επισκέπτες και είναι εκπαιδευμένοι να ξεπερνούν τις προκαταλήψεις και να λύνουν πιθανά προβλήματα σύγκρουσης πολιτισμού.

WebSite: https://www.liceobagatta.it/