kazantzakis

Η δομή του Λυκείου

Δομή Λυκείου

 

Λειτουργία Σχολείου

Λειτουργία Σχολείου

 

 

Erasmus+eTwinning:case study 4lykeioalimou

ametoxo thranio

Βιζυηνός

4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Ζωγραφείου Λυκείου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 : "Βιζυηνός αυτοβιογραφούμενος"

Έχω ταχθεί πρόσφυγας

Το Αμέτοχο Θρανίο

ametoxo thranio

νυν και αιέν

Ημερίδα Λογοτεχνίας

20141106 Ekp Imerida tn

RSS Υπουργείου παιδείας

Βραδιά Ερευνητή 2015

Το Μετσόβειο Πολυτεχνείο προγραμματίζει και φέτος τη διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή 2015 την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ.

Η διεξαγωγή της Βραδιάς του Ερευνητή έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2005 και φέτος πρόκειται να λάβει χώρα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 300 πόλεις σε 24 χώρες πανευρωπαϊκά. Στην Ελλάδα εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε  οκτώ διαφορετικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο). Βασικό στόχο της Βραδιάς αποτελεί η ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία στο ευρύ κοινό. Το 2015 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς η Βραδιά συμπληρώνει 10 χρόνια από την έναρξή της.

Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, αλλά και τη σημαντική τους προσφορά στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της χώρας, να απομυθοποιήσει την εικόνα του απρόσιτου επιστήμονα και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης, συμμετέχοντας σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Με την προβολή των ερευνητικών επιτευγμάτων στο ευρύ κοινό, στόχο αποτελεί η βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισης των ερευνητών, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και η αύξηση του ενδιαφέροντος και ο επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.

H επιστημονικά υπεύθυνη του έργου “2014-15 Researchers’ Night: The Greek events” για το ΕΜΠ

Facebook: Βραδιά ερευνητή Ε.Μ.Π

Website: http://www.researchersnight.gr/