kazantzakis

Το Αμέτοχο Θρανίο

ametoxo thranio

Η δομή του Λυκείου

Δομή Λυκείου

 

Λειτουργία Σχολείου

Λειτουργία Σχολείου

 

 

Βιζυηνός

4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Ζωγραφείου Λυκείου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 : "Βιζυηνός αυτοβιογραφούμενος"

Έχω ταχθεί πρόσφυγας

νυν και αιέν

Ημερίδα Λογοτεχνίας

20141106 Ekp Imerida tn

RSS Υπουργείου παιδείας

Μαθητικός Διαγωνισμος Πειραμάτων Χημείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) είναι ΝΠΔΔ (νόμος 1804/88), θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους για θέματα Χημείας και Χημικής Εκπαίδευσης και εκπροσωπεί περισσότερους από 15.000 Χημικούς, εκπροσωπεί δε την Ελλάδα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που σχετίζονται με την Χημεία, όπως η IUPAC, EURACHEM, EUCHEMS.
Στο πλαίσιο των διεθνών εκπροσωπήσεων η ΕΕΧ δέχθηκε μία πρόσκληση από την EYCN/EuCHEMS, δηλαδή το τμήμα νέων Επιστημόνων να αναλάβει τη διενέργεια του εθνικού διαγωνισμού πειραμάτων με τον τίτλο: «CHEMISTRY REDISCOVERΕD», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη με στόχο την ανάδειξη του ρόλου της Χημείας μεταξύ των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης http://www.euchems.eu/chemistry-rediscovered-european-competition/ .

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Για να δείτε την υπέυθυνη δήλωση πατήστε εδώ


 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 19ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2017.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ ενώ για τις οδηγίες του διαγωνισμού, πατήστε εδώ


 

Διαγωνισμός Σκακιού

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το 9ο Πρωτάθλημα Σκάκι του Δήμου Αλίμου με ελεύθερη συμμετοχή μαθητών των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της πόλης μας.

Για περισσότερες λεπτομέρεις πατήστε εδώ


 

Διαγωνισμός Χημείας

Σας υπενθυμίζουμε ότι, το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.30 π.μ. θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός Χημείας για μαθητές όλων των τάξεων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή με σχετική αίτηση στο σχολείο τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Για να δείτε λεπτομέρειες για το διαγωνισμό πατήστε εδώ

 


 

Μαθητικός Διαγωνισμός “Γίνε Επιστήμονας του Κασίνι για μια ημέρα”

Σας ενημερώνουμε ότι ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεννόηση με την αμερικανική και την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία (NASA και ESA αντιστοίχως) και με τη συνδρομή της Ομάδας SpaceGates για τη διάχυση και εκλαΐκευση Αστροφυσικής και Διαστημικής, διοργανώνει τον Διαγωνισμό Επιστημονικής Έκθεσης «Γίνε επιστήμονας του Κασίνι για μία ημέρα» (“Cassini - Scientist for a day”) στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ηλικίας 10 έως 18 ετών και αποσκοπεί στην επαφή των μαθητών με τη διαστημική και πλανητική επιστήμη και την εξοικείωση τους με τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά του γιγάντιου πλανήτη Κρόνου και την επιστημονική μεθοδολογία.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ, ενώ για τους όρους του διαγωνισμού πατήστε εδώΟρισμός εξεταστικού κέντρου διαγωνισμού Euroscola

Μπορείτε να δείτε εδώ τον ορισμό του εξεταστικού κέντρου του διαγωνισμού Euroscola.


 

Ορισμός εξεταστικού κέντρου διαγωνισμού βιολογίας

Μπορείτε να δείτε εδώ τον ορισμό του εξεταστικού κέντρου διαγωνισμού βιολογίας.


 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικαστικής Δημιουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας με θέμα «Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο».

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ


 

Μαθητικός Διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Σχολείων

Σας ενημερώνουμε ότι, όπως κάθε χρόνο, διενεργείται ο Διαγωνισμός της Επιτροπής Europe at School , τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με θέμα: «ΕNΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η παράδοση στη σύγχρονη εποχή»

Στόχος του Διαγωνισμού είναι αφενός η δραστηριοποίηση των μαθητών και η ανάδειξη των ικανοτήτων τους και αφετέρου η συμβολή στη διαμόρφωση της συνείδησης του ευρωπαίου πολίτη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ


 

4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Σας ενημερώνουμε ότι η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, μαζί με το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ, ενώ για το πρόγραμμα, πατήστε εδώ


 

Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτό τίτλο: European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάντο ν’ ακουστεί 2017» με θέμα: «Η τέχνη της επικοινωνίας».

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ, ενώ για πιο αναλυτικές οδηγίες, πατήστε εδώ


 

Evaggeliki School Festival 2017

Σας ανακοινώσουμε πως στις 8 Απριλίου 2017, θα λάβει χώρα το μουσικό φεστιβάλ Evaggeliki School Festival 2017 με σχολικά, και μη, μουσικά συγκροτήματα από ολόκληρη την Αθήνα! Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τη 1 Φεβρουαρίου 2017, συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeocMDZoTIg47B9NnK8jPM425cyC8gJA9nw3ZYn6_AWzXEcNg/viewform?c=0&w=1

Το μουσικό πρόγραμμα των συγκροτημάτων χρονικά, θα καθοριστεί από την οργάνωση της εκδήλωσης εν συνεχεία.

Διαβάστε περισσότερα: Evaggeliki School Festival 2017

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του με τίτλο «Στο βλέμμα του Μπάιρον», προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό λογοτεχνικής έκφρασης με σκοπό να καλλιεργήσει στους νέους το ενδιαφέρον για ζητήματα που έχουν σχέση με τα οράματα του Μπάιρον για την ανθρωπότητα και να τους ενθαρρύνει να εκφράσουν τη συγγραφική τους ικανότητα καθώς και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία μέσα από την λογοτεχνική έκφραση.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ


 

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας

Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» προκηρύσσουν για τους μαθητές των Γυμνασίων, καθώς και των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Νομού Αττικής διαγωνισμό Ιστορίας με τίτλο:«Στον ανεμοστρόβιλο της Ιστορίας: Οικονομικά Αδιέξοδα και Κρίσεις στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Αμερικανική Ιστορία»

Θεματικές ενότητες:
α) Η στάση των πολιτικών κυβερνήσεων για την αντιμετώπισή της
β) Ο αντίκτυπός της στον πολιτισμό και τις τέχνες

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ