kazantzakis

Η δομή του Λυκείου

Δομή Λυκείου

 

Λειτουργία Σχολείου

Λειτουργία Σχολείου

 

 

Erasmus+eTwinning:case study 4lykeioalimou

ametoxo thranio

Βιζυηνός

4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Ζωγραφείου Λυκείου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 : "Βιζυηνός αυτοβιογραφούμενος"

Έχω ταχθεί πρόσφυγας

Το Αμέτοχο Θρανίο

ametoxo thranio

νυν και αιέν

Ημερίδα Λογοτεχνίας

20141106 Ekp Imerida tn

RSS Υπουργείου παιδείας

Χαιρετισμός Μήνυμα Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς και Αγαπημένα μας Παιδιά,

Είμαστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 4ου Λυκείου Αλίμου που εκλέχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 8ης Φεβρουαρίου 2019.

Θέλουμε αυτή η επιστολή να μην ληφθεί ως μία τυπική ανακοίνωση, αλλά ως ένα μήνυμα εγρήγορσης και αισιοδοξίας προς όλους. Θέλουμε να γίνει αντιληπτό και κατανοητό ότι η ύπαρξη και η καλή λειτουργία του Συλλόγου αφορά όλους μας, παιδιά, καθηγητές και γονείς.

Σκοπός μας είναι  ο Σύλλογος να συνδράμει ποικιλότροπα με όλες του τις δυνάμεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων του στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου μας προς όφελος των παιδιών μας που είναι και οι τελικοί αποδέκτες της όποιας προσπάθειας και ενέργειάς μας και να μπορεί να στέκεται δίπλα σας, μαζί σας, για ό,τι σας απασχολεί και σας προβληματίζει.

Αυτή είναι και η μοναδική μας επιθυμία και επιδίωξη, ούτως ώστε τα παιδιά μας να μην στερηθούν τίποτα από αυτά που δικαιούνται και αξίζουν να έχουν.

Οι καιροί που βιώνουμε είναι δύσκολοι για όλους μας αλλά δεν πρέπει κανείς μας να παραιτηθεί από την προσπάθεια που γεννά την ελπίδα για το καλό και το καλύτερο.  Έτσι, με όσα μπορεί κανείς να προσφέρει από το υστέρημα του χρόνου του, από την οικονομική συνδρομή του ως μέλος του Συλλόγου, από την παρουσία του στις συνεδριάσεις και στις εκδηλώσεις του, από τις ιδέες και τις προτάσεις του, να προσπαθήσουμε όλοι μας και να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, δυναμικά και δημιουργικά, στις απαιτήσεις των παιδιών μας,  στις απαιτήσεις των σημερινών καιρών.

Η Αγάπη για τα παιδιά μας, μας ενώνει όλους μαζί και μας οδηγεί

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 • Ειρήνη Παπανδρέου Παϊδούση                                        Πρόεδρος
 • Νίκος Χαραλαμπόπουλος                                                  Αντιπρόεδρος
 • Βιβή Παπανικολάου                                                           Γενικός Γραμματέας
 • Γιάννης Πλευράκης                                                           Ταμίας
 • Ζωή Λιμογιάννη                                                                 Ειδικός Γραμματέας
 • Παναγιώτης Ρηγόπουλος                                                   Μέλος
 • Εύη Πανανουδάκη                                                             Μέλος
 • Σταυρούλα Σκανδάλη                                                         Μέλος
 • Γιάννης Σκανδάλης                                                            Μέλος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάζει τακτικά με ανοικτά συμβούλια για όλους τους ενδιαφερόμενους την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, όπου καλείστε όλοι σας να παρευρίσκεστε, εφ' όσον το επιθυμείτε.

Email επικοινωνίας Συλλόγου : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Λόγω έλλειψης απαρτίας τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, η εκλογοαπολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Αλίμου θα συνέλθει οριστικά τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο του σχολείου και ώρα 19.00

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 (ημέρα παραλαβής των ελέγχων) θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αλίμου για τη διετία 2018-2020.
Η ψηφοφορία  θα διεξαχθεί 10.30-14.30

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

 

Έλεγχοι - Απολυτήρια

Οι Έλεγχοι όλων των τάξεων & τα Απολυτήρια στους μαθητές της Γ΄τάξης θα επιδοθούν την Παρασκευή 22/6 από τις 09:30π.μ. μέχρι τις 13:30μ.μ.Επίδοση Ελέγχων

Αύριο, Παρασκευή 25-5 και ώρα 10:00 - 12:00 οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να πάρουν τους ελέγχους Β' Τετραμήνου των μαθητών


 

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ


 

e-εγγραφές

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. 
Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: 
 
 • Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: 
α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή
β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα. 
 
 • Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για την αλλαγή με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν. 
 
 • Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες. 
 
Σε περίπτωση εγγραφής στην Α΄ τάξη ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. μαθητών/τριών που τώρα φοιτούν στην Γ΄ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ΄ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου, ισχύουν τα ανωτέρω.
 
Επίσης, για περισσότερες διευκρινίσεις παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. 
 
Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και του χρόνου εγγραφής θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. 
 
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2018-19. 

 

Υπεύθυνη Δήλωση Προτίμησης

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την Παρασκευή 20/4/18 οι κηδεμόνες των μαθητών της Α και Β λυκείου θα πρέπει να καταθέσουν μέσω των μαθητών υπεύθυνη δήλωση προτίμησης.

Για τους μαθητές που φοιτούν στην Α λυκείου και του χρόνου θα φοιτήσουν στην Β λυκείου θα πρέπει να δηλωθεί η ομάδα προσανατολισμού που θα ακολουθήσουν. Για να κατεβάσετε την δήλωση πατήστε ΕΔΩ.

Για τους μαθητές που φοιτούν στη Β λυκείου και του χρόνου θα φοιτήσουν στη Γ λυκείου θα πρέπει να δηλωθεί η ομάδα προσανατολισμού καθώς και το μάθημα επιλογής που θα ακολουθήσουν. Για να κατεβάσετε την δήλωση πατήστε ΕΔΩ.

Για να ενημερωθείτε για τη δομή του λυκείου και τον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια που ισχύει μέχρι και σήμερα μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας ΕΔΩ.

 

Σημαντική υπενθύμιση:

Από το υπουργείο παιδείας έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης ομάδας προσανατολισμού ή και επιλογής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τους κωδικούς του TaxisNet το μήνα Μάιο. Η δήλωση αυτή είναι υποχρεωτική για την ανανέωση της εγγραφής των μαθητών. Αν οι μαθητές αλλάξουν γνώμη για την προτίμησή τους θα μπορεί να τροποποιήσουν μέχρι την αρχή των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση αλλαγής μετά την αίτηση θα πρέπει να ενημερωθεί και το σχολείο.


 

Αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου

 


 

Ενημέρωση γονέων - Δελτία Προόδου

Την Παρασκευή 9/2/2018 και ώρα 10:45-11:45πμ, θα γίνει στο θέατρο Κάρολος Κουν ενημέρωση των γονέων για τις αλλαγές στη φοίτηση στο Λύκειο.
Την ίδια μέρα στις 12:00-14:10μμ θα γίνει στο σχολείο η επίδοση των Δελτίων Προόδου των μαθητών
 
Μπορείτε να δείτε την Υπουργική απόφαση με τις αλλαγές στα θέματα φοίτησης καθώς και την αντίστοιχη εγκύκλιο

 

Καθηγητές και Ώρες Υποδοχής 2017-18

Μπορείτε να δείτε τους διδάσκοντες ανά τμήμα για το έτος 2017-18 εδώ

Επίσης, μπορείτε να δείτε τις ώρες που δέχονται οι διδάσκοντες τους γονείς για το σχολικό έτος 2016-17 εδώ.Δελτία Προόδου

Τα ατομικά δελτία προόδου των μαθητών/μαθητριών του 4ου ΓΕΛ Αλίμου θα επιδοθούν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 14:10 μ.μ.Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές του Συλλόγου  Γονέων  του 4ου Λυκείου Αλίμου για την διετία 2016 - 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη  19/01/2017  το απόγευμα στον χώρο του σχολείου έγινε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων εν όψει των αρχαιρεσιών που πρόκειται να γίνουν στο σύλλογο γονέων του σχολείου για την διετία 2016 – 2018.
Κατόπιν τούτου από αυτή τη Γενική Συνέλευση εξελέγησαν ως Εφορευτική Επιτροπή, που θα συντονίσει την διαδικασία των εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου γονέων, τα εξής άτομα:
 
κα  Παπαχατζή Αφροδίτη    τηλ.επικ.  6944383888
κα  Αρχολέκα Ανδρονίκη     τηλ. επικ. 6980234242
κος  Σταθάς Γιώργος           τηλ.επικ.  6985558920

Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. του συλλόγου να επικοινωνήσουν με τα προαναφερόμενα άτομα.

Αιτήσεις για υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00.

Οι εκλογές θα γίνουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΡΙΟΥ 2017 και ώρες 10:30 με 14:30 στον χώρο του 4ου Λυκείου Αλίμου.


Εκλογές Γονέων & Κηδεμόνων

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 4ου Γ.Ε.Λ. ΑΛΙΜΟΥ

Η Εφορευτική Επιτροπή του 4ου Γ.Ε.Λ. Αλίμου ενημερώνει όλους τους γονεις ότι:

    - στις 10-02-2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 έως 14:30 στο χώρο του σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.Γονέων για τη διετία 2016-2018.
    - Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων έληξε την 8-02-2017 και ώρα 20:00
    - Ενημερώνουμε ότι υπάρχει ένα Ενιαίο Ψηφοδέλτιο όπου μπορούν να ψηφιστούν:

    1. οι υποψήφιοι για ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ( μέχρι 4 σταυροί )
    2. οι υποψήφιοι για ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ     ( μέχρι 1 σταυροί )
    3. οι υποψήφιοι για ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ               ( μέχρι 5 σταυροί )                                 

 

                                           Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


 

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων

Την Πέμπτη 19/01/2017 στις 20:30 το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων καλεί τα μέλη του συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο χώρο του σχολείου.
Ελπίζουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας.

Για το Σύλλογο

Ο Πρόεδρος

Τριανταφύλλου Χρήστος