kazantzakis

Η δομή του Λυκείου

Δομή Λυκείου

 

Λειτουργία Σχολείου

Λειτουργία Σχολείου

 

 

Erasmus+eTwinning:case study 4lykeioalimou

ametoxo thranio

Βιζυηνός

4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Ζωγραφείου Λυκείου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 : "Βιζυηνός αυτοβιογραφούμενος"

Έχω ταχθεί πρόσφυγας

Το Αμέτοχο Θρανίο

ametoxo thranio

νυν και αιέν

Ημερίδα Λογοτεχνίας

20141106 Ekp Imerida tn

Jan Amos Comenius

 

1ος Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2020

Tο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2020
Η λήξη προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 31-1-2020 και η διεξαγωγή του έχει ορισθεί για τις 28-3-2020.  
Για λεπτομέρειες, πατήστε εδώ


 

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Scratch

Σκοπός του διαγωνισμου είναι η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο περιβάλλον Scratch.

ΓΙα περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την ανακοίνωση


 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου "Αριστοτέλης" 2020 διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, ενώ η β' φάση για τους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου και την επιλογή μαθητών για την Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Δηλώσεις συμμετοχής για τους Διαγωνισμούς μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2020 στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr => οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής => Δηλώσεις Συμμετοχής 2020.


 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα» διοργανώνει τον «3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», ο οποίος θα διαρκέσει έως και τα τέλη Μαρτίου 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσιας και Ιδιωτικής), των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και του Γυμνασίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό στη Στατιστική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ημερομηνίες – ορόσημα, τους κανόνες που διέπουν τους δύο διαγωνισμούς, καθώς και τα βραβεία για τις νικήτριες ομάδες, μπορείτε να αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020


 

Πανελλήνιορ Μαθητικόρ Γιαγωνισμόρ Αειυοπίαρ

Ο Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Πασάροντας στο μέλλον» αποσκοπεί στο να αναδείξει πώς ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της αλλαγής κλίματος

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ


 

Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ανοιχτών Τεχνολογιών

Το Φεστιβάλ Ανοικτών Τεχνολογιών έχει ως σκοπό την γνωριμία μαθητών και εκπαιδευτικών με τις ανοιχτές τεχνολογίες, τη διάδοση της χρήσης τους και την αξιοποίησή τους σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική, Πληροφορική, Δομικών Έργων, Γεωπονική, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Πολιτιστική Αγωγή, Ερευνητικές εργασίες, Ιστορία, Μαθηματικά, Υγεία, Μουσική, κ.ά.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 21-2-2020

Για να δείτε την ανακοίνωση, πατήστε εδώ


 

Μαθητικός Διαγωνισμος Πειραμάτων Χημείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) είναι ΝΠΔΔ (νόμος 1804/88), θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους για θέματα Χημείας και Χημικής Εκπαίδευσης και εκπροσωπεί περισσότερους από 15.000 Χημικούς, εκπροσωπεί δε την Ελλάδα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που σχετίζονται με την Χημεία, όπως η IUPAC, EURACHEM, EUCHEMS.
Στο πλαίσιο των διεθνών εκπροσωπήσεων η ΕΕΧ δέχθηκε μία πρόσκληση από την EYCN/EuCHEMS, δηλαδή το τμήμα νέων Επιστημόνων να αναλάβει τη διενέργεια του εθνικού διαγωνισμού πειραμάτων με τον τίτλο: «CHEMISTRY REDISCOVERΕD», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη με στόχο την ανάδειξη του ρόλου της Χημείας μεταξύ των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης http://www.euchems.eu/chemistry-rediscovered-european-competition/ .

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Για να δείτε την υπέυθυνη δήλωση πατήστε εδώ


 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 19ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2017.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ ενώ για τις οδηγίες του διαγωνισμού, πατήστε εδώ


 

Διαγωνισμός Σκακιού

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το 9ο Πρωτάθλημα Σκάκι του Δήμου Αλίμου με ελεύθερη συμμετοχή μαθητών των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της πόλης μας.

Για περισσότερες λεπτομέρεις πατήστε εδώ


 

Διαγωνισμός Χημείας

Σας υπενθυμίζουμε ότι, το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.30 π.μ. θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός Χημείας για μαθητές όλων των τάξεων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή με σχετική αίτηση στο σχολείο τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Για να δείτε λεπτομέρειες για το διαγωνισμό πατήστε εδώ

 


 

Ορισμός εξεταστικού κέντρου διαγωνισμού Euroscola

Μπορείτε να δείτε εδώ τον ορισμό του εξεταστικού κέντρου του διαγωνισμού Euroscola.


 

Μαθητικός Διαγωνισμός “Γίνε Επιστήμονας του Κασίνι για μια ημέρα”

Σας ενημερώνουμε ότι ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεννόηση με την αμερικανική και την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία (NASA και ESA αντιστοίχως) και με τη συνδρομή της Ομάδας SpaceGates για τη διάχυση και εκλαΐκευση Αστροφυσικής και Διαστημικής, διοργανώνει τον Διαγωνισμό Επιστημονικής Έκθεσης «Γίνε επιστήμονας του Κασίνι για μία ημέρα» (“Cassini - Scientist for a day”) στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ηλικίας 10 έως 18 ετών και αποσκοπεί στην επαφή των μαθητών με τη διαστημική και πλανητική επιστήμη και την εξοικείωση τους με τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά του γιγάντιου πλανήτη Κρόνου και την επιστημονική μεθοδολογία.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ, ενώ για τους όρους του διαγωνισμού πατήστε εδώΟρισμός εξεταστικού κέντρου διαγωνισμού βιολογίας

Μπορείτε να δείτε εδώ τον ορισμό του εξεταστικού κέντρου διαγωνισμού βιολογίας.