kazantzakis

Η δομή του Λυκείου

Δομή Λυκείου

 

Λειτουργία Σχολείου

Λειτουργία Σχολείου

 

 

Erasmus+eTwinning:case study 4lykeioalimou

ametoxo thranio

Βιζυηνός

4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Ζωγραφείου Λυκείου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 : "Βιζυηνός αυτοβιογραφούμενος"

Έχω ταχθεί πρόσφυγας

Το Αμέτοχο Θρανίο

ametoxo thranio

νυν και αιέν

Ημερίδα Λογοτεχνίας

20141106 Ekp Imerida tn

Ενημέρωση Γονέων

Αξιότιμοι γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία του σχολείου μας τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει όλος ο πλανήτης.

Τα σχολεία στη χώρα μας σταμάτησαν τη λειτουργία τους με εγκύκλιο του Υπουγείου Παιδείας την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ευτυχώς όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Υπήρξε μια σύντομη περίοδος που υπήρξε προβληματισμός για τη μορφή συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξ αποστάσεως.

Δυο ήταν οι επιλογές:

 • Σύγχρονη εκπαίδευση είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
 • Ασύγχρονη εκπαίδευση είναι η διδασκαλία κατά την οποία οι καθηγητές, αφού αποκτήσουν κωδικό του ΠΣΔ, καταθέτουν μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες  που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
  Οι μαθητές επίσης, αφού αποκτήσουν κωδικό του ΠΣΔ, αποκτούν πρόσβαση στο υλικό που έχει καταθέτει ο εκπαιδευτικός, απαντούν στις ερωτήσεις, καταθέτουν τις εργασίες τους ή τις απορίες τους και ο εκπαιδευτικός απαντά και διορθώνει.
 • Το σχολείο μας έχει δώσει προς το παρόν βαρύτητα στη σύγχρονη μορφή εκπαίδευσης ξεκινώντας με τις Ομάδες Προσανατολισμού της Γ λυκείου από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζοντας με τη Β και Α λυκείου αυτή την εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή 27 καθηγητές του σχολείου μας έχουν αποκτήσει ψηφιακή αίθουσα και συμμετέχουν στα εξ αποστάσεως μαθήματα. Συγχρόνως ανεβάζουμε σταδιακά υλικό στις πλατφόρμες  που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ώστε να αξιοποιηθεί από τους μαθητές μας για επανάληψη.
 • Σας διαβεβαιώνουμε ότι όσο εξαρτάται από εμάς θα φροντίσουμε για τη διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Επικαιροποίηση Στοιχείων

Αγαπητοί γονείς το υπουργείο θα προχωρήσει σε εκπαίδευση εξ αποστάσεως και για το σκοπό αυτό θα θέλαμε να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων της επικοινωνίας σας στην παρακάτω φόρμα
https://forms.gle/g2TyRUqWKkkXADrZ8
 

Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019, θα θέλαμε) σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων τουΕλληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊούCovid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία.

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμονων

Ανακοίνωση. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμονων του 4ου Λυκείου Αλίμου σεβομενος και πειθαρχωντας στις κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και στα νέα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης, ενημερώνει τα μέλη του πως αναστελλει τη δραστηριότητα του μέχρι νεωτέρας. Το ΔΣ παραμένει στη διάθεσή σας, όπως πάντα, μέσω του email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Ευχόμαστε υγεία, υπομονή, δύναμη και σύνεση για όλους μας κ σύντομα ημέρες ηρεμίας για την πατρίδα μας.
Για το ΔΣ του Συλλόγου Η Πρόεδρος Ειρήνη Παπανδρέου. Η Γεν. Γραμματέας Ζωή Λιμογιάννη


 

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Αλίμου συγκαλεί τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.30 στο χώρο του σχολείου μας, με θέματα ημερήσιας διάταξης :

1.Απολογισμός δράσεων ΔΣ

2.Κατάληψη

3.Τουαλέτες

4.Προβληματισμοί και θέματα που θα τεθούν από γονείς

 Σε περίπτωση που κατά την παραπάνω ημερομηνία δεν επιτευχθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει οριστικά την επόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στον ίδιο τόπο και ώρα 19.30 με τα ίδια θέματα ημερήσιας Διάταξης οπότε και θα πραγματοποιηθεί, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που θα παρευρεθούν.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη και σημαντική. Σας παρακαλούμε να είστε όλοι εκεί, αν όχι στην πρώτη, τότε οπωσδήποτε στη δεύτερη ως άνω ημερομηνία, ώστε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

 

 Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ του 4ου Λυκείου Αλίμου

 

 

                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Ειρήνη Παπανδρέου                                                              Ζωή Λιμογιάννη              

Χαιρετισμός Μήνυμα Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς και Αγαπημένα μας Παιδιά,

Είμαστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 4ου Λυκείου Αλίμου που εκλέχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 8ης Φεβρουαρίου 2019.

Θέλουμε αυτή η επιστολή να μην ληφθεί ως μία τυπική ανακοίνωση, αλλά ως ένα μήνυμα εγρήγορσης και αισιοδοξίας προς όλους. Θέλουμε να γίνει αντιληπτό και κατανοητό ότι η ύπαρξη και η καλή λειτουργία του Συλλόγου αφορά όλους μας, παιδιά, καθηγητές και γονείς.

Σκοπός μας είναι  ο Σύλλογος να συνδράμει ποικιλότροπα με όλες του τις δυνάμεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων του στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου μας προς όφελος των παιδιών μας που είναι και οι τελικοί αποδέκτες της όποιας προσπάθειας και ενέργειάς μας και να μπορεί να στέκεται δίπλα σας, μαζί σας, για ό,τι σας απασχολεί και σας προβληματίζει.

Αυτή είναι και η μοναδική μας επιθυμία και επιδίωξη, ούτως ώστε τα παιδιά μας να μην στερηθούν τίποτα από αυτά που δικαιούνται και αξίζουν να έχουν.

Οι καιροί που βιώνουμε είναι δύσκολοι για όλους μας αλλά δεν πρέπει κανείς μας να παραιτηθεί από την προσπάθεια που γεννά την ελπίδα για το καλό και το καλύτερο.  Έτσι, με όσα μπορεί κανείς να προσφέρει από το υστέρημα του χρόνου του, από την οικονομική συνδρομή του ως μέλος του Συλλόγου, από την παρουσία του στις συνεδριάσεις και στις εκδηλώσεις του, από τις ιδέες και τις προτάσεις του, να προσπαθήσουμε όλοι μας και να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, δυναμικά και δημιουργικά, στις απαιτήσεις των παιδιών μας,  στις απαιτήσεις των σημερινών καιρών.

Η Αγάπη για τα παιδιά μας, μας ενώνει όλους μαζί και μας οδηγεί

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 • Ειρήνη Παπανδρέου Παϊδούση                                        Πρόεδρος
 • Νίκος Χαραλαμπόπουλος                                                  Αντιπρόεδρος
 • Βιβή Παπανικολάου                                                           Γενικός Γραμματέας
 • Γιάννης Πλευράκης                                                           Ταμίας
 • Ζωή Λιμογιάννη                                                                 Ειδικός Γραμματέας
 • Παναγιώτης Ρηγόπουλος                                                   Μέλος
 • Εύη Πανανουδάκη                                                             Μέλος
 • Σταυρούλα Σκανδάλη                                                         Μέλος
 • Γιάννης Σκανδάλης                                                            Μέλος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάζει τακτικά με ανοικτά συμβούλια για όλους τους ενδιαφερόμενους την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, όπου καλείστε όλοι σας να παρευρίσκεστε, εφ' όσον το επιθυμείτε.

Email επικοινωνίας Συλλόγου : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Λόγω έλλειψης απαρτίας τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, η εκλογοαπολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Αλίμου θα συνέλθει οριστικά τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο του σχολείου και ώρα 19.00

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 (ημέρα παραλαβής των ελέγχων) θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αλίμου για τη διετία 2018-2020.
Η ψηφοφορία  θα διεξαχθεί 10.30-14.30

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

 

Έλεγχοι - Απολυτήρια

Οι Έλεγχοι όλων των τάξεων & τα Απολυτήρια στους μαθητές της Γ΄τάξης θα επιδοθούν την Παρασκευή 22/6 από τις 09:30π.μ. μέχρι τις 13:30μ.μ.Επίδοση Ελέγχων

Αύριο, Παρασκευή 25-5 και ώρα 10:00 - 12:00 οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να πάρουν τους ελέγχους Β' Τετραμήνου των μαθητών


 

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ


 

e-εγγραφές

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. 
Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: 
 
 • Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: 
α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή
β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα. 
 
 • Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για την αλλαγή με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν. 
 
 • Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες. 
 
Σε περίπτωση εγγραφής στην Α΄ τάξη ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. μαθητών/τριών που τώρα φοιτούν στην Γ΄ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ΄ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου, ισχύουν τα ανωτέρω.
 
Επίσης, για περισσότερες διευκρινίσεις παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. 
 
Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και του χρόνου εγγραφής θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. 
 
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2018-19. 

 

Υπεύθυνη Δήλωση Προτίμησης

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την Παρασκευή 20/4/18 οι κηδεμόνες των μαθητών της Α και Β λυκείου θα πρέπει να καταθέσουν μέσω των μαθητών υπεύθυνη δήλωση προτίμησης.

Για τους μαθητές που φοιτούν στην Α λυκείου και του χρόνου θα φοιτήσουν στην Β λυκείου θα πρέπει να δηλωθεί η ομάδα προσανατολισμού που θα ακολουθήσουν. Για να κατεβάσετε την δήλωση πατήστε ΕΔΩ.

Για τους μαθητές που φοιτούν στη Β λυκείου και του χρόνου θα φοιτήσουν στη Γ λυκείου θα πρέπει να δηλωθεί η ομάδα προσανατολισμού καθώς και το μάθημα επιλογής που θα ακολουθήσουν. Για να κατεβάσετε την δήλωση πατήστε ΕΔΩ.

Για να ενημερωθείτε για τη δομή του λυκείου και τον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια που ισχύει μέχρι και σήμερα μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας ΕΔΩ.

 

Σημαντική υπενθύμιση:

Από το υπουργείο παιδείας έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης ομάδας προσανατολισμού ή και επιλογής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τους κωδικούς του TaxisNet το μήνα Μάιο. Η δήλωση αυτή είναι υποχρεωτική για την ανανέωση της εγγραφής των μαθητών. Αν οι μαθητές αλλάξουν γνώμη για την προτίμησή τους θα μπορεί να τροποποιήσουν μέχρι την αρχή των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση αλλαγής μετά την αίτηση θα πρέπει να ενημερωθεί και το σχολείο.


 

Ενημέρωση γονέων - Δελτία Προόδου

Την Παρασκευή 9/2/2018 και ώρα 10:45-11:45πμ, θα γίνει στο θέατρο Κάρολος Κουν ενημέρωση των γονέων για τις αλλαγές στη φοίτηση στο Λύκειο.
Την ίδια μέρα στις 12:00-14:10μμ θα γίνει στο σχολείο η επίδοση των Δελτίων Προόδου των μαθητών
 
Μπορείτε να δείτε την Υπουργική απόφαση με τις αλλαγές στα θέματα φοίτησης καθώς και την αντίστοιχη εγκύκλιο

 

Αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου

 


 

Καθηγητές και Ώρες Υποδοχής 2017-18

Μπορείτε να δείτε τους διδάσκοντες ανά τμήμα για το έτος 2017-18 εδώ

Επίσης, μπορείτε να δείτε τις ώρες που δέχονται οι διδάσκοντες τους γονείς για το σχολικό έτος 2016-17 εδώ.