kazantzakis

Η δομή του Λυκείου

Δομή Λυκείου

 

Λειτουργία Σχολείου

Λειτουργία Σχολείου

 

 

Erasmus+eTwinning:case study 4lykeioalimou

ametoxo thranio

Βιζυηνός

4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Ζωγραφείου Λυκείου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 : "Βιζυηνός αυτοβιογραφούμενος"

Έχω ταχθεί πρόσφυγας

Το Αμέτοχο Θρανίο

ametoxo thranio

νυν και αιέν

Ημερίδα Λογοτεχνίας

20141106 Ekp Imerida tn

RSS Υπουργείου παιδείας

Χρήσιμα στοιχεία για τις Πανελλαδικές

Γενικές Πληροφορίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Η Δομή του Λυκείου και η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια: Μπορείτε να δείτε ξανά τη παρουσίαση που έγινε στην ενημέρωσή σας  με τη δομή του Γενικού Λυκείου και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια. 

Συσχετισμός Ομάδων Προσανατολισμού και Eπιστημονικών Πεδίων 2016-17:Ποια μαθήματα πρέπει να επιλέξετε στην τρίτη λυκείου για να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία.

Συντελεστές Βαρύτητας 2016-17: Σε κάθε επιστημονικό πεδίο υπάρχουν δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας σε αυτό το αρχείο μπορείτε να δείτε ποια είναι αυτά και ποιους συντελεστές βαρύτητας έχουν.

Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο με μόρια: Μπορείτε να δείτε όλες τις σχολές ανά επιστημονικό πεδίο, τα μόρια τους καθώς και τις ιδιαιτερότητες που έχουν κάποιες από αυτές για την εισαγωγή τους. Η Πληροφορία αυτή έχει αντληθεί από το δικτυακό τόπο sep4u.gr

Σχολές 2016-17: Όλες οι σχολές σε ποια πεδία βρίσκονται (σε αρχείο Excel)

Απαιτούμενα Ειδικά Μαθήματα 2016-17: Ποιες σχολές χρειάζονται ειδικό μάθημα

Βαθμοί Aγωνισμάτων για ΤΕΦΑΑ Απρίλιος 2016

Διακριθέντες αθλητές 2016-17: Μπορείτε να δείτε την παλιά εγκύκλιο (2016) με πληροφορίες για την Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2016

Διαγωνισμού για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας 2017

Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) 2016

Προκήρυξη για σχολές πυροσβεστικής 2016

Ενημέρωση για τη λειτουργία Στρατιωτικών Σχολών 2017 

 

Μετεγγραφές Φοιτητών: Μετά την εισαγωγή σας σε κάποια σχολή έχετε το δικαίωμα να κάνετε αίτηση μετεγγραφής σε αντίστοιχο τμήμα ή σχολή σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.4332/2015.:

Αντιστοιχίες Τμημάτων για Μετεγγραφές - Σεπτέμβριος 2016
Εγκύκλιος Μετεγγραφών - Οκτώβριος 2016
Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών στα ΑΕΙ - Σεπτέμβριος 2016
Ν. 4322_2015 άρθρο21 για Μετεγγραφές Φοιτητών

Εισαγωγή με το 10%: Οι υποψήφιοι μπορούν να μετέχουν για την εισαγωγή τους στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης, χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, στα ειδικά μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το δικαίωμα αυτό δεν αφορά τους υποψηφίους που συμμετείχαν σε πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας θέσεις επιπλέον αριθμού εισακτέων και μπορεί να ασκηθεί το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος του έτους τελευταίας εξέτασης στα ανωτέρω πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων, κατανέμονται σε ποσοστό 60% για τους συμμετάσχοντες στις εν λόγω εξετάσεις το αμέσως προηγούμενο έτος και σε ποσοστό 40% για όσους έχουν συμμετάσχει στην εξεταστική διαδικασία δύο (2) έτη, πριν από το έτος υποβολής νέου μηχανογραφικού χωρίς νέα εξέταση. (Άρθρο 13 παρ. 4 του ν. 4452/2017)

Προφορικά εξεταζόμενοι: Μαθητές που  έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορούν να εξεταστούν προφορικά σε ειδικά εξεταστικά κέντρα

Μαθητές με σοβαρές παθήσεις (5%): Οι μαθητές που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις μπορούν να υποβάλλουν απευθείας διαφορετικό μηχανογραφικό δελτίο για το 5% των θέσεων εισακτέων με κριτήριο το βαθμό του απολυτηρίου τους. Αν ωστόσο κάποιος από τους μαθητές/ριες με σοβαρές παθήσεις επιθυμεί τη συμμετοχή του και στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλει Αίτηση-Δήλωση και συμμετέχει κανονικά και στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Εφαρμογές: 

Aναζήτηση πληροφοριών για τις σχολές της τριτοβάθμιας (βάσεις, site, πρόγραμμα σπουδών κ.α. για κάθε σχολή ή τμήμα

Υπολογισμός Μορίων

Υπολογισμός γενικού μέσου όρου Α & Β Λυκείου  

 

Δικτυακοί τόποι για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Υπουργείο Παιδείας

sep4u.gr