kazantzakis

Η δομή του Λυκείου

Δομή Λυκείου

 

Λειτουργία Σχολείου

Λειτουργία Σχολείου

 

 

Erasmus+eTwinning:case study 4lykeioalimou

ametoxo thranio

Βιζυηνός

4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Ζωγραφείου Λυκείου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 : "Βιζυηνός αυτοβιογραφούμενος"

Έχω ταχθεί πρόσφυγας

Το Αμέτοχο Θρανίο

ametoxo thranio

νυν και αιέν

Ημερίδα Λογοτεχνίας

20141106 Ekp Imerida tn

Εργασία για το 4ο Μαθητικό Συνέδριο - Νάπολη

Το 4ο Λύκειο Αλίμου πήρε μέρος στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο 2017 με θέμα “Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα: Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση της Ευρώπης των Αξιών” που έγινε από 15-19 Νοεμβρίου 2017 στη Νάπολη της Ιταλίας.

Το σχολείο μας παρουσίασε μια εργασία με τίτλο "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ". Μπορείτε να δείτε την εργασία εδώ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ.                                                                    ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ


 

Νύχτα Μουσείων

10 Μαΐου 2014
Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας
Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Στροφή, σε συνεργασία με εικαστικούς και μουσικούς καλλιτέχνες και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».
Με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το εύρος των συλλογών που έχει στην κατοχή του, ενώ, ως χώρος δημιουργίας και κοινωνικής συνεύρεσης, συνδιαλέγεται με καλλιτέχνες που εμπνέονται από τις συλλογές αυτές. Παράλληλα, συνεργαζόμενο με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς (ΚΕΘΕΑ Στροφή, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού), το ΙΑ/ΕΤΕ ανακαλύπτει και προτείνει τρόπους σύνδεσης της καλλιτεχνικής έμπνευσης με τον κοινωνικό προβληματισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Νύχτα Μουσείων

Εκδήλωση για Καβάφη

το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης με τη συμμετοχή και μαθητών του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας σας προσκαλούν στην πολιτιστική εκδήλωση-αφιέρωμα στον ποιητή Κ.Π.Καβάφη με τίτλο «Και η εποχή μας έμοιασε στον Καβάφη» Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.


 

Έκθεση Ζωγραφικής για τη Βία

Ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα "Το χρώμα της βίας", που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο o.p.e.n. C.A.S.E. 303, Λ. Κηφισίας 303 στην Κηφισιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2013. Ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες από τις 11:00 έως τις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Για να δείτε την πρόσκληση της έκθεσης πατήστε εδώ

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ


 

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Σας ενημερώνουμε ότι από 30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2013  θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, τη Γαστούνη  και σε άλλες πόλεις της Ηλείας  το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Θα γίνουν επίσης προβολές και εκδηλώσεις και στους άλλους δυο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ αυτό προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώΚωνσταντινούπολη - Δακρυσμένα Μνήμης Φτερουγίσματα

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 07:00 μ.μ. στο Λεόντειο Δημοτικό Νέας Σμύρνης οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Νέας Σμύρνης θα παρουσιάσουν δρώμενο με θέμα "Κωνσταντινούπολη - Δακρυσμένα Μνήμης Φτερουγίσματα". Για να δείτε την Πρόσκληση πατήστε εδώ


 

Μικρασιατική Εκστρατεία - Σμύρνη

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το 1ο γυμνάσιο σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Μικρασιατική Εκστρατεία - Σμύρνη" την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στις 19:00.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.


 

Συμπόσιο "Γεύση και Μνήμη II"

Σας ενημερώνουμε ότι στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, (ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός), θα πραγματοποιηθεί από 28-31 Μαρτίου 2013 το 4ήμερο Συμπόσιο  Γεύση και Μνήμη ΙΙ, μία εκδήλωση με λόγο, ήχο, εικόνα, και υλικά τεχνουργήματα για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε περισσότερα: Συμπόσιο "Γεύση και Μνήμη II"

Σχολικές Δραστηριότητες 2012-2013

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των σχολικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2012-13

 


 

Έλα με το ποιήμα σου - Διευκρινίσεις

Σχετικά με την εκδήλωση «Ελα με το ποίημα σου» διευκρινίζονται τα εξής:

1. Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής της Δ΄Δ/νσης, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση με αναγνώσεις ποιημάτων της δικής τους επιλογής.

2. Θέμα της ποιητικής βραδιάς είναι η «ποίηση ως αντίβαρο στην κρίση» και οι μαθητές θα διαβάσουν ποιήματα που κατά την κρίση τους δίνουν ένα διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

3. Το ποίημα θα πρέπει να έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει σε κάποια ποιητική συλλογή ελληνικού ή και ξένου εκδοτικού οίκου.

4. Σε καμία περίπτωση δεν ζητείται να γράψουν οι μαθητές δικά τους ποιήματα.

 

Εκδήλωση προς τιμήν του κου Σιμόπουλου Διονυσίου

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  πραγματοποιεί μια εκδήλωση προς τιμήν του κου Σιμόπουλου Διονυσίου στις 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:30 μ.μ  στην Παλιά Βουλή  


Για να δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα την Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (http://www.eef.gr)

 

Ένα ποίημα για τη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Φίλων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου προκηρύσσει ποιητικό διαγωνισμό με θέμα τη Θεσσαλονίκη.


Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=475303

 

Έλα με το ποίημα σου

Tο τμήμα Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας προγραμματίζει εκδήλωση με τίτλο «Έλα με το ποίημα σου». Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής και θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου απογευματινές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Υποκατηγορίες